Pensem, discutim i construïm un nou PROJECTE de POBLE.
Vine i participa a la JORNADA DE TREBALL que farem el proper 22 de març a les 19 h.
Inscriu-te!

A capgiremmoia@gmail.com, envia'ns DM a xarxes

o un Whatsapp al 620 037 501.

#SomPoble #FemRepublica #CapgiremMoia 

PER UN ESPAI DE L'ESQUERRA INDEPENDENTISTA A MOIÀ

Apel·lant a la història política recent, s’acostuma dir que Moià és una plaça hostil per a les propostes electorals d’esquerra i rupturistes. Aquest mite del poble conservador ha comportat una certa renúncia política per part de les moianeses i moianesos afins a aquestes idees. Però hi ha un grup de persones que creiem que les coses poden ser diferents.

Fet i fet, si aquest fos un poble immobilista, en podrien haver sorgit propostes teatrals trencadores, la revolució en el sector de l’agroecologia o els nombrosos esdeveniments i iniciatives creades per col·lectius i entitats populars?

Si bé l’esquerra independentista mai ha arribat a presentar una candidatura als comicis municipals, els resultats de les eleccions al Parlament ens diuen que existeix un sector de persones que demana un vot d’esquerres, d’unes esquerres que aposten per la creació d’una República socialment justa i compromesa amb el medi ambient, una esquerra que proposi nous models socials i econòmics i aposti per una forma més participativa i directa d’estar presents en la vida política.

Moià té mancances impròpies d’una capital de comarca. No començarem el nostre viatge acusant als anteriors governs municipals d’haver-ho fet tot malament ni presumim de tenir la fórmula màgica per arreglar tots els problemes del poble. Entenem les limitacions imposades pel passat, especialment les de caràcter econòmic, però també constatem una certa continuïtat en la manera d’entendre els problemes de fons i la continuïtat de dinàmiques que condicionen la manera d’entendre la gestió municipal.

Segur que, en part, en som responsables per omissió. L’esquerra independentista ha estat poc present en la vida pública i no ha sabut trobat la fórmula per mobilitzar-se i crear una oposició crítica i responsable. Però potser ha arribat el moment de capgirar la situació i fer-nos presents en la societat moianesa. No sabem si ho podrem fer millor, però segur que ho volem fer diferent. Volem aprendre a fer les coses al costat d’aquelles persones que vulguin aportar les seves idees i opinions i volem poder decidir entre totes i tots quina ha de ser la millor manera per a governar-nos.

No serà ràpid, no serà fàcil, però conjuntament podem arribar-hi.


El moment és difícil; per fer efectiva la República cal la participació de tothom, i totes les opcions polítiques han de tenir el seu espai en la construcció d’aquest projecte col·lectiu. Nosaltres volem fer República des dels pobles, volem contribuir des de la societat moianesa a bastir un republica-
nisme d’esquerres que parli de drets laborals i solidaritat obrera, de feminisme i LGTBI, de diversitat humana i cultural, d’economia solidària i cooperativa, d’assemblearisme, d’antifeixisme, de democràcia directa, de pensament crític i revolucionari. No son utopies, son propostes d’organització social que necessiten valentia, democràcia i molta feina.

Tot això ni podem ni ho volem fer soles. Ho volem fer juntes, volem ser més, i ho volem fer bé. Volem ser-hi en les decisions importants i en els moments difícils. Volem, ara sí, un moviment organitzat i combatiu a Moià i al Moianès.

 

Comencem?